Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Hvordan løser dere hverdagskabalen?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Jeanette83
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  mannen jobber turnus og jeg jobber bare dagtid man- fredag. så det er jo genialt. skulle selfølgelig ønske vi fikk litt mere tid sammen i ukedagene, og at sønnen min fikk litt kortere dager i bhg, men sånn går det nok ikke. så jeg synes det fungerer veldig bra sånn det er nå. så bytter vi på og hente/levere i bhg alt etter som det passer seg

  Leave a comment:


 • Hilde
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  Opprinnelig lagt inn av Eri Se innlegg
  Først og fremst Hilde, jeg beundrer deg masse for at du klarer å studere ved siden av jobben. Skjønner godt at det er tøft, men du kommer sikkert til å få igjen for strevet senere.

  Du nevner over her at du har muligheten til å omstrukturere dagene og at du kan bruke kveldene til skole i stedet. Nå er min livssituasjon veldig annerledes en din og mine kvelder er rimelig "låste" uansett. Jeg bruker i alle fall ofte kveldene til å lese. Dette gjør at jeg får frigjort masse tid på dagen til andre ting. Du skal jo ikke være student for evig og alltid heller, det bli jo bare snakk om en viss periode.
  Takk for innspill, Erikka.
  Slik det er nå, bruker jeg kveldene til meg selv. Scrapping, trening, husarbeid, kjærestetid, tv-tid og litt skole. Skal jeg jobbe kortere dager, blir alle kveldene brukt til skole fordi jeg mister muligheten til fridagene hvor jeg studerer. Skulle gjerne hatt i både pose og sekk jeg da.

  Opprinnelig lagt inn av Pippi
  Skjønner godt at du vil ha litt fri på kveldene... Hadde det sånn på kveldene frem til jul i fjor (eller forfjor blir det nå, faktisk), og det er utrolig slitsomt og går bare for kortere perioder. Hvor lenge har du igjen å studere? Hva med å ta en pause fra studiene et par år, og komme sterkere tilbake når ungene har blitt litt større?
  Jeg har dette semesteret igjen med undervisning og deretter "bare" masteroppgaven. Den skriver jeg hjemme, og trenger ikke pendle. Vil helst ikke utsette noe mer nå nei, har utsatt studiene i begge svangerskapene, og trenger den lønnsøkningen et fullført studium gir...

  Opprinnelig lagt inn av MiF Se innlegg
  Skiftarbeid sammen med student som bor på hybel ville jeg nok ikke anbefale. Jeg sliter nok med å få jobbet nok timer ved å ha en 8-16 jobb.
  Jeg tenker mer og mer på at det faktisk ikke er så dumt jeg da, men jeg er heldig og har foreldrene mine i nærheten som kan stille opp dersom det trengs.
  Dessuten tjener man jo mye mer på skiftarbeid enn bare dagtid, slik at jeg kan jobbe redusert stilling...Barnehagen ungene går i, har oppe til kl 19, så behovet for barnepass ved kveldsvakter blir kun henting og legging på kveldene. Det kan helt sikkert besteforeldre hjelpe til med dersom det blir behov, er jo ikke så mange kveldsvakter i hver turnus uansett, særlig ikke om man jobber redusert. Mange steder er det jo ønsketurnus også, og det passer meg utmerket!

  Liker tanken på å ha på formiddagene innimellom, og bruke tid på ungene før barnehagen. Er ikke kjernetid i barnehagen her, så jeg kan levere kl 13 om jeg begynner på jobb seint.

  Leave a comment:


 • Kirsti:)
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  Her jobber vi skift begge to, og det fungere utmerket her altså .
  Sambo jobber natt, formiddag og ettermiddag. Jeg jobber formiddag og ettermiddag.
  Jeg begynner dagvaktene klokken 07.45 til 15.00, og senvakt 15.15-22.00. Har 75 % fast, og jobber ekstra når det passer meg . Vi har bare 5 min til barnehage og jobb, så der er vi heldige.

  Når sambo har formiddagsskift, har fri eller har vært på natt så henter han Espen i 14.00 tiden. Og lager stort sett middagen ferdig til jeg kommer hjem. Kjekt ja !
  Av og til kræsjer det at vi har arbiedshelg sammen, men det er aldri problem. Vi har besteforeldre på begge sidene som stiller mer enn gjerne opp som barnevakt !
  Vi har dessuten begynt med ønsketurnus på jobben min, og det er kjempe kjekt. Da er det bare å bytte om det skulle bli fullstendig kræsj.

  Så vi syns vi har lange ettermiddager sammen med Espen begge to. Er jeg ferdig 15.00 så har jeg hele ettermiddag frem til 20.00 sammen med Espen. Har fullplass til han i barnehagen, men stort sett har han en fridag i uka.

  Så skiftarbeidere passer utmerket her i huset altså. Alle sammen har mye tid i lag !

  Leave a comment:


 • Anne S
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  Logistikken er det jeg gruer meg mest til når vi begge skal jobbe igjen. Vi kommer til å trenge en bil til, spes siden ungene skal leveres og hentes to forskjellige steder. TO drar tidlig, er på jobb halv 7 og henter i 4-tiden. Jeg leverer i halv 8-8-tiden og er på jobb en gang mellom halv 9 og 9. Vurderer å jobbe 80%, for hvis jeg er på jobb 9 så må jeg sitte til 5, da er jeg ikke hjemme før i 6-tiden og da syns jeg jeg ser lite til ungene. Men jeg er ikke helt sikker på om vi har råd til en bil til og redusert jobbing.

  Leave a comment:


 • Trinny
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  Sambo jobber 100%,med litt varierende arbeidstid.
  Han og Lillemann tar bussen 7.30 til jobb og barnehage,som ligger nesten vegg i vegg.
  Han henter Lillemann kl.16.Torsdager jobber han sent,og da er bestefar så grei at han henter med bil.
  Jeg jobber annenhver helg,og får noen ekstravakter på kvelden innimellom.
  Ellers er jeg hjemme med minstejenta siden vi ikke har hatt barnehageplass,men hun har gått i barnepark 3 dager i uka siden September.
  De to eldste jentene er på skolen fra 8.30-13.15 og klarer seg fint alene et par timer hvis det trengs.De går også alene til og fra skolen.
  For et par dager siden fikk vi beskjed om at vi endelig har fått barnehageplass s til minstejenta
  Vi har stått på venteliste i 1 år.Det betyr at jeg endelig kan søke jobber på dagtid,ikke bare natt/helg og at vi snart kan begynne å leve,ikke bare så vidt overleve.
  Da kommer sambo til å ta med seg begge når han drar til og fra jobb,siden de da får plass i samme barnehage.

  Leave a comment:


 • Anne S
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  Opprinnelig lagt inn av Villmann Se innlegg
  Ellers vil jeg komme med et lite forslag. Siden vi kvinner kan få ammefri (to timer fri med lønn), så syns jeg at mennene kan få "barnehagehentefri" en time hver dag, selvfølgelig med lønn.
  Det der gjelder ikke for alle, jeg har rett på ammefri UTEN lønn. Det blir ikke helt det samme

  Leave a comment:


 • Lita_
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  I min jobb er det ingen mulighet til å jobbe "sommertid" iallefall. Jeg jobber i butikk, og det er ingen mulighet til å slutte tidlig hver dag.. desverre

  Heldige dere som har jobber som kan få til slike avtaler!

  Leave a comment:


 • Villmann
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  Her i huset går det rundt fordi jeg har ammefri og derfor kortere dager. Utnytter det litt siden jeg snart skal begynne i ny jobb og vil skjerme lillegutt fra fulle dager i barnehagen. Hverdagen blir nok litt anderledes i februar når jeg begynner i ny jobb og får full arbeidsdag. Sambo har litt lenger arbeidsdag enn meg og lang vei til jobben, så han drar gjerne hjemmefra en time før barnehagen åpner. Når han skal hjem må han dra enten før rushet eller etter rushet (Oslo trafikken er j*****lig). Stort sett blir det meg som henter og bringer, men hvis sambo drar tidlig fra jobb så henter han selvfølgelig.

  Hørte forresten om en som gikk ned til 97,5% stilling (tror jeg det var). Da fikk hun sommertid hele året, og dermed slapp hun alt stresset med å rekke barnehagen før stengetid. Å gå ned så lite i stillingsprosent blir neppe merkbart på lønna, så det er kanskje ikke så dumt

  Ellers vil jeg komme med et lite forslag. Siden vi kvinner kan få ammefri (to timer fri med lønn), så syns jeg at mennene kan få "barnehagehentefri" en time hver dag, selvfølgelig med lønn.

  Leave a comment:


 • Cathrine
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  Tar med meg begge barna på jobben - hver dag!

  Egentlig veldig behagelig og praktisk slik vi har det nå, hvor ungene går i samme barnehage som jeg jobber i Føler meg litt priviligert sånn sett ja, som slipper å stresse med henting og bringing av barn før jeg skal på jobben.

  Mannen min jobber 07.30 til 15.30 hver dag, tar buss til jobben og blir kjørt hjem/til oss i barnehagen hver ettermiddag, i firmabilen.

  Jeg jobber 4 forskjellige skift i barnehagen:
  06.45-14.00
  08.00-15.30
  08.45-16.15
  09.30-17.25

  Dvs ca. 7,5 timer i barnehagen på ungene hver dag. Vi får ekstra tid sammen, og far ser de kun etter jobb og i helgene, hvor vi alle sammen har fri.

  Som regel kommer mannen til oss i barnehagen og er med barna våre til vi drar sammen alle sammen, dersom vi ikke allerede har reist hjem fra tidligvakt. Mellomvaktene klaffer jo ganske så bra med når han er i området etter jobb og hjemreise, mens på senvaktene venter han som regel til jeg er ferdig også, og tilbringer tiden med barna våre der, ettersom vi bare har en bil. Han er telemontørlærling, og har skole hver tirsdag til 19.00, så da er det bare meg og ungene.

  Til høsten satser jeg på å studere til førskolelærer på deltid, ettersom vi jo fortsatt er avhengig av to inntekter.

  Leave a comment:


 • AnneMy
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  Jeg jobber turnus 50%. Mens sambo er bortreist i ukedagene, skal over på 2 uker ute og 3 uker hjemme etterhvert. Så da er det som regel jeg som må levere å hente. Når jeg jobber tidlig må barna leveres 06.45 også henter jeg 15.15. Men når jeg har fri blir det senere levering.
  Det som er utfordringen her er når jeg har senvakter siden sambo stort sett er bortreist. Er avhengig av å ha noen som kan hente barna i bhg de dagene. Kjenner jeg blir stresset allerede på tanken
  Men det løser seg alltid

  Leave a comment:


 • Ingrid81
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  Da jeg jobbet turnus, og K ofte var borte på øvelser/vakter, var vi fullstendig avhengig av barnevakt de dagene jeg hadde kveldsvakt. I tillegg måtte jeg få tilpassa dagvaktene mine de dagene jeg måtte levere, var litt vanskelig å være på jobb til 7.30 når barnehagen ikke åpna før 7.30.

  Ser at det kan bli litt lettere her vi bor nå, hvor det ikke er så store avstander, og barnehagen faktisk er oppe til 17.30. Men turnusjobbing byr på en del utfordringer ja!

  Leave a comment:


 • MiF
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  Opprinnelig lagt inn av Hilde Se innlegg
  Min mann planlegger å starte på studier til høsten, og blir da boende på hybel i en by i nærheten på ukedagene. (man-tors). Om det går i orden, blir det begrensa med muligheter for skiftarbeid på meg da, og dermed vanskelig å få jobb.
  Skiftarbeid sammen med student som bor på hybel ville jeg nok ikke anbefale. Jeg sliter nok med å få jobbet nok timer ved å ha en 8-16 jobb.
  Når jeg henter og leverer blir Marius levert i bhg 7.20 og hentet 16.10 Da har jeg hatt en 7 timers arbeidsdag og må ta igjen den halvtimen når sambo er hjemme. Jeg synes det er et evig slit å få dagne til å gå opp. Dårlig samvittighet for jobben, for de fleste andre må jo sitte igjen til fire, mens jeg har en spesialavtale og kan gå halv fire. Så stress for å få jobbet inn mest mulig timer når jeg kan. Så dårlig samvittighet for at det blir lange dager for trollet. Men, det kommer en tid da sambo er ferdig på skole og det er min tur. Da blir det lettere hverdag.  Opprinnelig lagt inn av Hilde Se innlegg
  Æsj...kan ikke noen skreddersy en løsning og legge i fanget vårt da?!
  Det hadde vært noe!

  Leave a comment:


 • Helert
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  Mannen jobber fullt, jeg er hjemme med barna, hestene og så er vi besøkshjem annenhver helg. Økonomien er derfor bra samtidig som jeg er sammen med barna. Størstejenta er i barnehage 60%, rett og slett fordi hun skal få sosial omgang og fordi hun trives godt. Jeg leverer 9.15 og så bytter vi på hentingen ca 15.00. Fungerer perfekt for meg!

  Leave a comment:


 • snuppelupp
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  Sånn har vi det:

  Både jeg og sambo jobber 100 %, og jentene er fulltid i bhg.

  Vi står opp 6:30 alle sammen. Etter påkledning, matpakkelaging oog litt yoghurt er det ut døren 7:15. De leveres når bhg åpner kl halv åtte, og hentes kl 16. Sambo henter de i bhg hver dag for han er ferdig på jobb 15:45, og så leverer han om mandagen, for han har stasjonsvogn som tvillingvogen går inn i. Så da leverer jeg tirsdag-fredag.

  Jeg er hjemme litt over 16:30, 5-10 min senere enn resten av gjengen, så middagen er kanskje såvidt påbegynt, og da tar jeg resten av matlagingen. Middag blir som regel også kvelds, evt får de noe frukt og yoghurt alt ettersom hvor mye de spiser.

  Kl 19 er det leggetid for trøtte bhg-barn, og tid for mor og far å kollapse i hver sin sofa. Med mindre det er onsdag og husarbeid/handle-dag.

  Leave a comment:


 • Taratroll
  replied
  Sv: Hvordan løser dere hverdagskabalen?

  Tja, jeg er stort sett alene om den hverdagskabalen... På godt og vondt!

  Vi står opp litt før 6:00, og da syns jeg det er like greit "å hive oss rundt", så får vi mer ettermiddag sammen ihvertfall.
  Smitin får 8-10 timer i bhg hver dag. Jeg syns 10 timer er alt for mye, så da ber jeg mormor hente henne ut tidligere hvis hun har mulighet.

  En ting er sikkert!!! Hvis jeg hadde hatt samboer, ville jeg hatt en noe redusert stilling. Vi klarer oss på en lønn nå, så hadde vi vært to voksne kunne vi tatt oss råd til at jeg jobba noe mindre timer i uka. (Men jeg sier ikke at alle par har mulighet til det altså!)

  Smitin legger seg 19:00, jeg litt senere.

  Leave a comment:

Working...
X