Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Lørdagsgodt

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Lørdagsgodt

  Det kan jo hende denne tråden finnes et sted, eller dere allerede har diskutert det (send meg da gjerne link)

  Lurer på om deres søte små har begynt å få lørdagsgodt?
  her har vi startet så smått med rosiner og ostepop i en liten skål til barnetv lørdag, samt et lite glass saft.
  Ask var hos en venninne av meg for et par uker siden, og fikk da non-stop og gummibjørner. Jeg synes kanskje det var litt tidlig med slike ting - men mulig vi er litt strenge på det.
  Brus har han aldri smakt (..vel.. mannen lot han smake Farris her om dagen)

  Hvor strenge er dere med brus og godteri?
  og hva gir dere barna?


 • #2
  Sv: Lørdagsgodt

  Jeg ventet til storesøster var så stor at hun kunne skjeldne mellom hverdag og lørdag jeg da. For da visste hun at lørdag var en annen tupe dag liksom... Husker ikke helt hva jeg ga henne da, men rosiner og ostepop er jo ganske uskyldig da

  Comment


  • #3
   Sv: Lørdagsgodt

   Ask har en storesøster, så han ser jo at hun får noe. Har forsøkt å gi henne etter han har lagt seg, da hun er såpass stor (12 år) men hun synes det var dumt, og hadde lyst å fortsette med det sånn etter middagstid. Som du sier; godteriet er jo ganske uskyldig. Og han maser ikke om dette andre dager.. (foreløpig..hehe)

   Comment


   • #4
    Sv: Lørdagsgodt

    Jeg har omtrent samme alder mellom mine. Storesøster her er også 12 år. Hun syntes det er helt OK å få godteri etter at lillebror har lagt seg. Hun sitter gjerne ved PC eller ser på TV med meg og da er det koselig med en skål

    Comment


    • #5
     Sv: Lørdagsgodt

     Her har vi ikke begynt med noen form for godteri enda. Synes godt man kan vente til de blir mye større! Ettåringer (og egentlig mange toåringer også) trenger det ikke, og vet heller ikke hva det er, så da er det unødvendig - synes jeg. Jeg har planer om å vente så lenge som overhodet mulig med å innføre det også. Hun har smakt rosiner og likte det godt, så det blir nok lørdagsgodteriet etterhvert. Kanskje sammen med litt frukt. Det må jo ikke være sjokolade og sukkerbomber for at det skal være lørdagsgodt!

     Comment


     • #6
      Sv: Lørdagsgodt

      Her har vi heller ingen form for godteri, han får heller frukt

      Comment


      • #7
       Sv: Lørdagsgodt

       Oi, lørdagsgodt har jeg ikke tenkt på en gang! Er det vanlig altså?
       Det blir ikke aktuelt på veldig veldig lenge enda. Men som du nevner er jo sånt lettere når det ikke er søsken i nærheten.
       Nå er hun her bare ett år, så det er ikke akkurat behov for noe ekstra mellom middag og kvelds.


       Comment


       • #8
        Sv: Lørdagsgodt

        Min gutt er snart 2 år, men han får ikke lørdagsgodt enda. Har tenkt å vente en god stund før vi starter med det fast.
        Rosiner, tørket frukt og vanlig frukt får han ganske ofte. Kjekse får han en gang i blandt.
        Veldig sjelden han får godteri her hjemme, men jeg nekter han så absolutt ikke å smake hos andre. Potetgull blir vel spist mye i jula tenker jeg siden det er vanlig her med potetgull til brunsausmat
        2011

        Comment


        • #9
         Sv: Lørdagsgodt

         Milla på 19, snart 20mnd får bittelitt snop ettersom jeg har en 5åring og en 7åring også, så jeg kan ikke vente med deres lørdagsgodt til Milla er lagt. Men hun får bare littegranne. En liten kindersjokolade og noen drops eller noe. Hun godtar ikke rosiner eller sånt, det skal være det som de andre får. Hun har såvisst snoket i storesøskenes skåler skal du vite, så hun har fått smaken på hva de andre får.. Da jeg bare hadde eldstemann ventet vi til hun var rundt 3år med å gi snop.
         Last edited by Sommerfuglen; 29-11-12, 20:32.
         Carina 11år David 9år Milla 5år

         Comment


         • #10
          Sv: Lørdagsgodt

          Sjønner det godt sommerfuglen. Mye enklere å vente lenger med førstemann
          2011

          Comment


          • #11
           Sv: Lørdagsgodt

           Min eldste på 3,5 år begynte vel for første gang å få litt godis i sommer da han passerte 3 år. Det er ikke mye, men farmora vil så gjerne gi godis ( ) så da har han jo lært seg hva det er. Forøvrig har han aldri smakt brus og får nesten aldri godis da. Han får gjerne en skål med eplebiter og rosiner. Innimellom hender det han får en sjokoladerute eller to, hvis vi har, eller en liten neve potetgull eller ostepop. I 80% av tilfellene får han bare eplebiter og rosiner og er fornøyd med det.

           Minste har vi slitt litt med å holde unna ting som feks is (eldste fikk ikke det heller før han ble 2, men det var umulig å holde ettåringen unna da han ble ett) men han får ikke godteri enda. Tipper vi får større problem når eldste vil ha mer godis, men den tid den sorg. Jeg jobber hardt for å holde han unna sånt, og gir mye heller fruktskåler til dem. For mine unger er rosiner godteri, og det håper jeg vil vare lenge.

           Oog, jeg vet mange i vår omgangskrets (venner/familie) mener jeg er streng på det. Har fått høre at jeg må jenke krava litt og la de små få godis flere ganger. Hoho, godt det er mine barn og jeg som bestemmer da.
           Last edited by Nenne; 29-11-12, 20:51.


           sigpic

           Comment


           • #12
            Sv: Lørdagsgodt

            Har ikke noe fast greier på slikt her, vel den eldste har, men ikke den mellomste.
            Hun har smakt selvsagt, da jeg har ei tuppe som gjerne plutselig stikker hånda i posen til broren når han ikke ser på, men utrolig nok så er hun veldig på dette med at hun bare skal ta EN bit av sjokoladen, eller krokodilla eller hva det er hehe.
            Brus har hun aldri fått og det avventer jeg med så lenge som mulig. Hun ELSKER MELK, hadde hun fått lov hadde hun sikkert drukket en kartong om dagen.
            Hver gang hun er tørst og hun får spørsmål om hva hun vil ha, så er det melk melk og atter melk.

            Hun får sukkerfri saft utvannet i masse vann, så egentlig bare vann med litt smak, eller hun drikker vann av meg, jeg kjøper lime/sitron vann, og det er hun veldig glad i.
            Sånn når det er lørdag så får hun et fat med et par kjeks, litt druer fordi hun kan spise seg grønn på det, og ost i biter.
            Så det blir vel hennes "lørdagsgodt", men det er noe hun har til lunch ofte og, bortsett fra kjeksen da, det er ikke hverdag, og det er sånn fullkorn kjeks.

            Comment


            • #13
             Sv: Lørdagsgodt

             Tulla får mariekjeks, honnikorn/cornflakes, rosiner/annen tørket frukt, kornmo/digestive, french fries/ostepop/chips (alt etter hva vi har i huset) til "lørdagsgodt". Ikke nødvendigvis på lørdag, og ikke nødvendigvis hver uke - men aldri de dagene hun er i bhg. Frukt spiser hun hver dag i bhg, og kjeks (helst de grove) kan hun få innimellom når hun er utålmodig og vente litt - enten det er snakk om at hun er sulten og middagen snart er ferdig, eller at vi er på by-tur og hun er leeeeeei litt før vi er ferdige Saft får hun innimellom, eller helst utvannet juice da. Hun har virkelig fått smaken på saft siste uka, etter at hun hadde høy feber på søndag og vi måtte få i henne mest mulig væske... Hun får ikke sukkerfritt - heller sukker enn aspartam er mitt motto. Det er uansett ikke mye hun får av slike ting.

             Brus har hun ikke smakt, og sjokolade bare én gang da en kompis av oss ga henne en bit. Hadde han spurt hadde jeg sagt nei, men siden hun er helt forgapt i ham og vi uansett bare treffes noen få ganger i året, så gadd jeg ikke lage noe nummer utav det

             Comment


             • #14
              Sv: Lørdagsgodt

              Opprinnelig lagt inn av chakka81 Se innlegg
              Hun får ikke sukkerfritt - heller sukker enn aspartam er mitt motto.

              Helt enig! Kunstig søtning er enda verre enn sukker..

              Comment


              • #15
               Sv: Lørdagsgodt

               Hvis jeg hadde fått bestemme hadde ikke J fått smake verken brus eller gotter, men når både far, storebror og besteforeldre utnytter mulighetene til å introdusere dette når jeg er på jobb, så har jeg ikke mye å stille opp med Når det er sagt så er det ikke hver helg han får noe, men han vet godt hvordan både brus og sjokolade ser ut, så det nytter ikke å lure ham hvis han først har sett at vi har men nøyer seg greit med kun en liten bit sjokolade eller litt brus
               Jacob 4år

               Comment

               Working...
               X