Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Foreldre fra ulike land/kulturer!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Sv: Foreldre fra ulike land/kulturer!

  Jeg er halvt engelsk, men har dessverre aldri fått bodd i England. Jeg lærte engelsk i 4-5 års alder, og har alltid elsket England, det har alltid følt mer som hjemlandet mitt enn Norge. Prøver å lære guttene engelsk, de forstår litt og kan enkle fraser som; no, yes, I love you, thank you. Det er litt vanskelig når vi ikke snakker engelsk i hverdagen her hjemme. Eneste gangene jeg får snakket engelsk er når meg og mamma, eller venner får kick på det og vi bare plutselig snakker engelsk. Når jeg tenker så tenker jeg på engelsk og glemmer mange norske ord, så det er lett for at vi hopper over på engelsk istedet.
  Storebror født -05
  Lillebror født -06
  Bittelillebror født -09

  Comment


  • Sv: Foreldre fra ulike land/kulturer!

   Melder meg
   Er ikkje foreldre enda, driver å prøver enda, men håper jo det ikkje blir så altfor lenge til

   Er sjølv norsk, men mann er tyrker.
   Er veldig bestemt på at eventuelle barn må lære begge språk sidan mann har heile familien sin i Tyrkia og dei snakker ikkje engelsk eller norsk. Er spent på om vi vil klare å gjennomføre det, men det vil vise seg

   Håper eg sjølv også vil lære tyrkisk etterkvart...trur det da blir lettere å lære evnt barn dersom eg også skjønner kva som blir sagt
   Svangerskapsdagbok

   Comment


   • Sv: Foreldre fra ulike land/kulturer!

    Melder meg inn her jeg også! Selv er jeg Nederlandsk statsborger (Norsk mor, Nederlandsk far), født i Norge og har hatt oppvekst i både Norge og Nederland. Jeg snakker begge språk pluss Engelsk. Min mann er Amerikansk, og snakker stort sett "Amerikansk-Engelsk" men begynner å lære seg Norsk. Vi flyttet fra USA til Norge i fjor, etter å ha bodd 2 år i USA.

    Det var nok mest for mine foreldre sin skyld vi flyttet, dårlig samvittighet og at det... og nå har jeg dårlig samvitighet ovenfor svigerforeldrene mine... Er det noen andre som sliter med dette?

    Anywhoo, vår lille Nederlansk-Norsk-Amerikanske barn er forventet i mai/juni en gang Lurer på om vi klarer å lure innpå et Norsk pass eller bare Nederlandsk og Amerikansk...

    Comment


    • Sv: Foreldre fra ulike land/kulturer!

     Her har det visst vært stille en stund! Ramlet nettopp over denne tråden jeg, så håper det er noen som fortsatt er aktive i den!
     Jeg er norsk, men mannen min er nederlandsk. Vi har en jente på ni måneder. Har bodd i nederland i ti år og flyttet hit i 2007.
     Vi snakker stort sett engelsk sammen selv om han snakker bra norsk. Gammel vane er vond å vende. Jeg snakker litt nederlandsk og forstår det meste, men jobbet kun for engelsktalende selskaper der nede så kom aldri helt i gang med å bli flytende... Dumt egentlig men jaja.
     Han snakker både engelsk og nederlandsk til Eira, er litt rart for han å prate nederlandsk til henne siden han ikke har noen andre å prate det med. Så vi får se, hun blir vel kanskje trespråklig hun da...begynner å prate like før konformasjonen kanskje ...

     Uansett, håper tråden her kommer i gang igjen!

     Comment


     • Sv: Foreldre fra ulike land/kulturer!

      Opprinnelig lagt inn av Eri
      Hehe. Ikke så greit å forstå språkforskjeller for små barn, nei. Når vi er i Italia så pleier gutten min på to år ofte å konstantere at: "De kan ikke snakke, mamma."

      Comment


      • Sv: Foreldre fra ulike land/kulturer!

       jeg er norsk mens sambo er nederlandsk/indonesisk/skotsk, og vi har bestemt oss for at jeg snakker norsk til babyen mens han snakker engelsk, for babyen vil uansett lære nederlandsk siden den blir å vokse opp i Nederland(flytter dit etter fødsel i Juni) så hvis alt går etter planen vil babyen bli tre språklig. vi har også ytret ønsket om at familien hans prater engelsk til babyen når de er på besøk hjemme hos oss, men det er mest for min skyld da jeg ikke forstår en døyt nederlandsk ennå. skal melde meg på språkkurs med en gang vi er kommet i orden der. er fortsatt litt usikker på om dette er en gjennomførbar/god idè.hva er deres erfaringer med flerspråklige barn?

       Comment


       • Sv: Foreldre fra ulike land/kulturer!

        Opprinnelig lagt inn av jsolli Se innlegg
        Uansett, håper tråden her kommer i gang igjen!
        Er fortsatt aktiv på forumet, har bare ikke lagt merke til aktiviteten i denne tråden.

        Min mann og jeg har forresten bestemt oss for å flytte tilbake til USA når barnet er født i mai. Han må bare skaffe seg en jobb først. Jeg håper virkelig dette blir siste gang jeg flytter fra et land til et annet...

        Her lurer vi også på hvordan det blir med junior og språk. Går ut i fra at hovedmålet blir Engelsk, men min mann vil gjerne at jeg lærer han Norsk, evt Nederlandsk. Jeg vet bare ikke helt hvordan man forklarer til et barn at man snakker 2 forksjellige språk.

        En lærer jeg hadde i Nederland, var gift med en Portugisisk dame, og begge snakket Portugisisk. Ungene, før de begynte på skolen, snakket Portugisisk hjemme... Slik at de kunne lære seg begge språkene. For de virket det som om det funket bra. Selv, snakker vi bare Norsk hjemme. Min Nederlandske far klarer ikke å snu om til Nederlandsk når han skal snakke med oss. Vi prøvde det en periode etter at vi flyttet til Nederland, slik at min mor, som var hjemmeværende, kunne så øvd seg litt, men gikk altså ikke så alt for bra... Hun ville så gjerne bestille en "saucijzenbroodje" når hun var og handlet, men tørde aldri uten meg, fordi hun klarte ikke å si ordet.

        Så, noen konkrete tips om hvordan lære barn 2 eller flere språk har jeg ikke...

        Comment


        • Sv: Foreldre fra ulike land/kulturer!

         Opprinnelig lagt inn av Eri
         Oj, så spennende med flytting. Hvor i USA tenker dere på å flytte?
         I utkanten av Chicago. Vi bodde der før og stortrivdes. Min mann sin familie bor der, så blir kjekt med litt sosial kontakt.

         Comment


         • Sv: Foreldre fra ulike land/kulturer!

          Sikkert fint å bo der Er jo greit å flytte når man har bodd der før og vet at man kan trives der. Lykke til med jobbsøkingen til mannen din!
          Comment


          • Sv: Foreldre fra ulike land/kulturer!

           Modig avgjørelse å ta å flytte til USA i disse tider! Lykke til med jobbsøking!

           Comment


           • Sv: Foreldre fra ulike land/kulturer!

            Jeg er svensk,og mannen min er fra Kurdistan(Irak).vi har en datter på 5 mnd sammen.Jeg lurer på hvilket/hvilke språk hun kommer snakke??
            Dere andre som er sammen med kurdere-snakker barna deres kurdisk?Har dere vaert i Irak?jeg kommer nok reise-noen gang..

            Comment


            • Jeg er gift med en tyrker..

             Jeg har vært gift i 4,5 år med min tyrkiske mann..
             Han er ikke praktiserende muslim, mens jeg er babtist.
             Vi venter vårt første barn, og gleder oss veldig!
             Vi møttes i Tyrkia da jeg var på behandlingsreise der, og jeg flyttet ned til ham senere..Det var kjærlighet ved første blikk det..
             Bryllupet sto noen måneder etter jeg hadde flyttet ned til Izmir i Tyrkia.
             I litt over 1 år bodde vi der, også bestemte vi oss for å flytte opp til kald Nord-Norge.. ,og her har vi bodd siden.
             Jeg er nå uføretrygdet, og han har eget budbilfirma, som går veldig bra.
             Vi eier egen bolig, og har trygge og fine rammer rundt oss..Kan ikke ønske seg mer! Da er et barn hjertelig velkommen inn i livet.
             Kultur, tradisjon, relgion, mann/kvinne, tro, personlighets og så mye mer av forskjeller har vi vært igjennom, og det blir vel noen flere i løpet av et langt liv..Men så lenge man vet hva man har og hva man får igjennom det lange samlivet, og likevel vil gjøre bryderiet av å ha det side om side, ja, så kaller jeg det ekte kjærlighet.De lyse og vakre dagene er jo så fine, slik som nå, at det veier alltid opp mot dårlige tider..

             Å være gift med en "utlending" gir like mye tilbake som det tar, for man får oppleve masse "vanlige" par ikke får, OG det vil ikke jeg være for uten!
             Comment


             • Sv: Foreldre fra ulike land/kulturer!

              Jeg har en Iransk forlovede.
              Han er født og oppvokst her, men foreldrene kom jo hit for omtrent 30 år siden (+/-).
              Han driver sitt eget AS, og jeg er "frøken assistent" som til tider hjelper han med sekretæroppgaver.

              Ellers har vi det utrolig bra. Har vel vært sammen i 3 år. Forlovet i over 6 mnd.
              Han er den snilleste jeg noen gang har hatt (hadde jo ikke vært sammen han, ellers, hehe), og vi har en del felles interesser, noe som er bra.

              Til Iran skal vi ikke, men forhåpentligvis satser vi på at det en vakker dag blir et mer åpent land, slik at vi får sett alt det vakre Iran faktisk har å by på. Inntil videre for vi nøye oss med Oslo by.

              Vi vet enda ikke om vi er gravide, men vi prøver.

              Comment


              • Sv: Foreldre fra ulike land/kulturer!

               Hei

               Jeg lurer på om noen av dere synes det er utfordrende å bestemme hvilket land dere skal bo i? Vil gjerne høre hvilke erfaringer dere har på dette området siden dette er et vanskelig tema for oss. Jeg er norsk, mens mannen min kommer fra Østerrike. Vi bodde et år i Østerrike da vi studerte, og etter det bodde vi 8 år i Norge. Sist høst flyttet vi til Østerrike for å prøve hvordan vi trives her som familie, og nå synes vi det er veldig vanskelig å velge land med tanke på at den eldste gutten vår begynner på skolen om ett år. Vi kan begge den andres språk godt, og begge kan få jobb i den andres land, så egentlig er dette et luksusproblem, men det er likevel ikke lett for oss å bli enige. Begge har vi sterk tilknytning til land, hjemsted og våre respektive familier ... Jeg lurte også på om noen har erfaring med hvordan det går å flytte litt frem og tilbake, selv når barna blir litt større? Veldig takknemlig for å høre deres tanker og erfaringer på dette området ...

               Comment


               • Sv: Foreldre fra ulike land/kulturer!

                Jeg blåser litt liv i denne tråden også jeg, for jeg ble nemlig kjempeglad da jeg fant den Har lett og lett rundt på nettet etter kvinner i samme situasjon el lign som meg selv, og her var den endelig

                Jeg er norsk og samboeren min er fra Kongo. Da han kom hit, hadde han bodd mange år i Zambia (nabolandet) og hadde med seg en herlig liten gutt, som i dag er vår øyesten på 7 år. Har alltid ønsket å være ung mor, men jeg hadde så mye annet jeg skulle FØR det, også hadde jeg jo ikke truffet drømmeprinsen enda (var jo ikke så rart, når han gjemte seg i Zambia). Føler meg derfor som verdens heldigste jente, som har fått den beste mannen i verden OG en sønn, som gjør meg til en relativt ung mor likevel .

                Nå er vi gravide, og venter en jente den 20.juli. Vi er superspent! Og som stort sett alle dere andre her inne, så lurer vi på hvordan vi skal gjøre det med språk...

                This is the case:
                Mannen min er multispråklig. Fra Kongo snakker han bl.a fransk, swahili, chiluba, og fra Zambia snakker han nyanja, bemba og engelsk. Også snakker han jo norsk. Sønnen vår er født i Zambia, og det er også mange av søskene til min mann (som er barn), derfor snakker de nyanja. Men både min mann og vår sønn er jo kongolesere, og vi ser derfor ikke helt meningen med å lære den nye babyen et språk de snakker i Zambia, men ikke i Kongo. JA, dette er ganske forvirrende! (har møtt endel folk som tror at "alle" i Afrika snakker "afrikansk" ). Mannen min er blitt litt rusten i fransk, og lurer på om han skal velge swahili som 2.språk for babyen. Dette språket snakker de jo flere steder i Afrika, men ikke i Zambia. MEN, da får vi et barn som snakker et språk, og et annet som snakker et annet? De vil jo alltid har norsk å snakke sammen.... Men... Og jeg forstår INGEN av de to språkene? Og hva skal mannen min da snakke hjemme? Nyanja til storebror, swahili til lillesøster og norsk til meg?

                Vet at mange kongolesere velger å lære barna fransk, og det syntes jeg er bra, fordi detvil jo gi barna større muligheter når de blir eldre. Men hva er viktigst?

                Det er jo fortsatt krig i Kongo, og det vil nok bli lenge til vi kan reise på lengre ferieturer dit. Når mannen min blir norsk statsborger, vil han jo gjerne reise ned til trygge områder, men blir nok uten familie med det første. Zambia derimot har vi vært å besøkt, og kommer til å besøke igjen.

                Besteforeldrene til barna våre bor her i samme by. De snakker alle nevnte språk, bortsett fra engelsk. Barna deres (de har mange ) snakker kun nyanja og norsk. De voksne søskna til mannen min snakker de samme språkene som han.

                Ja, dette er sikkert et håpløst tilfelle..... Syntes det er kjempevanskelig. Dessuten snakker mannen min stort sett norsk hjemme, og glemmer å snakke nyanja med sønnen vår. Heldigvis har vi jo masse familie her, som han snakker nyanja med (men de snakker mer og mer norsk sammen de og), så han får vedlikeholdt det i en viss grad
                Last edited by MamiK; 07-02-10, 13:11. Årsak: skriveleif
                <a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb3m.lilypie.com/UE5Gp1.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Third Birthday tickers" /></a>

                Comment

                Working...
                X