Kunngjøring

Collapse
1 av 2 < >

Disse fagfolkene besvarer ikke nye spørsmål

Disse fagfolkene besvarer ikke lengre nye spørsmål i vårt forum, men her kan du lese tidligere spørsmål og svar.
2 av 2 < >

Helsesøster besvarer ikke lengre nye spørsmål

Les tidligere spørsmål og svar
See more
See less

smokk til 3-åring

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • smokk til 3-åring

  Hvorfor bør større barn egentlig slutte med smokk? Kan tennene skades? Gutten min på 3 år koser seg fortsatt med smokken i senga om natta. Han har aldri synes noe om kosedyr eller koseklut, men smokken er alltid med når han skal sove. Mange maser om at han bør slutte nå som han har blitt så stor. Men har det egentlig noen betydning om han sover med smokk 1 år til? :?:

 • #2
  smokk

  Feil i tannstillingen, noe som kanskje må rettes med regulering eller annen behandling er det som kan skje ved langvarig bruk av smokk eller fingersuging. Det er vanligst blant fingersugere fordi de suger på tommelen ofte på dagen og natta og det er vanskeligere å slutte så de suger på tommelen når de er eldre. Det vil si dess oftere og lengre de suger enten på tommel eller smokk, dess større er sjansen for skade. De fleste som bruker smokk slutter mellom 3 og 4 år, da forsvinner sugebehovet. Hvis de slutter da får de ikke noen tannskader. Så hvis barnet ditt bare suger på smokken for å sovne er det sikkert ikke et problem å vente litt til før dere slutter.

  Jeg regner med at du gruer deg litt for å ta opp "kampen" siden du spør om dette. Når du bestemmer at det er slutt på smokken kan det være godt å være litt forberedt.

  * Å introdusere noe annet i kveldsrutinen kan kanskje hjelpe (før dere slutter). Du sier han ikke er interessert i kosedyr, men Actionman eller favoritt bilen kan være like grei. Poenget er at det er noe han kan finne/gjøre selv hvis han våkner på natta også. Hvis dere introduserer en sang/eventyr risikerer du jo å måtte gjøre dette hvis han våkner på natta også. *zz*

  * Når barnet er så gammelt som 3-4 år kan man forberede det litt. Advar på forhånd for eksempel: "Etter bursdagen din bruker vi ikke smokken mer" eller "Når vi kommer hjem fra bestemor slutter vi med smokken." Det fungerer bedre hvis det ikke kommer som lyn fra klar himmel

  * Fokuser på at det er positivt å slutte. Det er fordi du er stor, o.s.v.

  * Lag en seremoni ut av det. Begravelse, sende til julenissen eller trengende barn i Afrika, en tur til butikken for å kjøpe en favoritt ting og betal med sutten... det er mange måter. Du vet best hva som virker med barnet ditt.

  Kanskje det rett og slett ikke er så vanskelig å slutte som mange er redd for?

  Er det noen andre som har tips?

  Hilsen helsesøster cecilie

  Comment


  • #3
   Hei! Jenta mi bruker bare smokk om natta og når hun er trøtt og kosete. Da hun ble født hadde hun et utrolig til suttebehov! Hun søyg så gale på handa at hun fikk sugemerke!! Men nå er det bare for kosen sin skyld. Hun er 1 1.5 år. Hvor mye middag skal hun ha,er et middags glas nåkk?
   :jentebab: Natalie Aug.01 :bg sov: RemyAndre Aug.04
   Fikk positiv test på lillejulaften.

   Comment


   • #4
    Magnus bruker også bare smokk om natta, legger den fint fra seg i senga når morgenen kommer.
    Tenkte å slutte etter påske en gang, vi tar det litt som det kommer, og hvor klar han blir for det...
    Klem fra lilje, mamma til Magnus og Helene

    Comment


    • #5
     middagsmat

     Du spør om ett glass middag er nok til ett og halvt åring.
     Det er litt vanskelig å si, det kommer jo an på hva hun spiser ellers. Men som middagsporsjon er det greit med ett glass. De fleste barn har en "bunn" og sier ifra når de er mette. Gi henne så mye hun vil ha!
     Hilsen helsesøster cecilie

     Comment


     • #6
      smokk

      Hei!
      Datteren min brukte smokk helt i begynnelsen til hun forstod at det ikke var puppen, da sluttet hun tvert. Begynte igjen ved 5-måneders alder mest i forbindelse med søvn og nå er hun 1 og bruker den stort sett ikke mer.
      Det jeg igrunnen ville kommentere var at jeg tror det er viktig å ikke gi barna smokk på dagtid(altså utenom søvn) når de kommer i den alderen at de begynner å snakke eller prøver å snakke. Da blir det viktigere å ha smokken i munnen enn å si noe. Bare et tips!

      Comment


      • #7
       Elise bruker fortsatt smokk på natta. Hun var hos tannlege for første gang for et par måneder siden og da ble det kommentert på at tannstillingen var blitt påvirket av smokken. Dette noterte de bare "bak øret" og så vil de la det bero til hun har mistet melketennene og fått nye tenner. Tannlegen sa at så sant hun slutter med smokk mens hun fortsatt har melketenner vil dette ikke ha noe å si for de nye tennene. Jeg har derfor ikke stresset så skrekkelig med å få henne til å kutte ut, hun koser seg så med smokken sin.
       Nennemor vinker 1 : , Elise f. juli -99 Eirik f. mars -02 :hopp3: og Lars f. okt. -04

       Comment


       • #8
        Tulla vår sluttet med smokken på julaften. Da hadde vi i ca 2 mnd forberedt henne på at nissen skulle få smokken til nisseungene, så skulle hun få pakke til nissen. Samtidig ble det mindre og mindre smokker igjen i huset, og de siste var ødelagt av "musa" på lillejulaften. Dette fungerte bra for oss. Det ble spørsmål et par dager etterpå, men vi bare minnet henne på at nissen hadde fått dem, og da var alt OK.

        Comment

        Working...
        X