Kunngjøring

Collapse
1 av 2 < >

Disse fagfolkene besvarer ikke nye spørsmål

Disse fagfolkene besvarer ikke lengre nye spørsmål i vårt forum, men her kan du lese tidligere spørsmål og svar.
2 av 2 < >

Helsesøster besvarer ikke lengre nye spørsmål

Les tidligere spørsmål og svar
See more
See less

9 1/2 mnd, strigråter, sutrer og dårlig matlyst.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • 9 1/2 mnd, strigråter, sutrer og dårlig matlyst.

  Vår datter på 9 1/2 mnd har vært veldig aktiv. Begynte å rulle tidlig, reiste seg etter ca. 6 mnd, og har krøpet i ganske lang tid. Hun har hele tiden vært veldig bli. Vi bor et harmonisk sted, og er genrelt i mye aktivitet.

  Nå har hun siste uke for første uke sovet hele natten uten nattamming. Samtidig har hun blitt betydelig mer sutrete, og ganske slapp (mye mindre aktiv). Hun er feberfri.

  Om morgenen når hun nå våkner, strigråter hun og skjelver ganske voldsomt, og det tar lang tid (kanskje en time) før hun er helt roet ned. Det samme har vi også opplevd et par ettermiddager nå. Kan dette ha en sammenheng med at hun nå ammer mindre, og spesielt om morgen har lavt blod-sukker? Det er vanskelig å gi henne noe mat når hun er så "utenfor", så dette blir en slags "ond spiral".

  Hun er generelt mere sutrete nå enn hun noen gang har vært, og dette gir seg noe når vi plukker henne opp. Tester hun oss bare ut? Hvor bør grensen gå for når vi skal "dulle" med henne?

  Er dette noe vi bør gå til lege med, eller er det noe annet vi kan gjøre for å blidgjøre datteren vår? Er dette kanskje bare helt normalt, og en av periodene vi går igjennom? Hun har ikke noe fysisk smerte ut i fra det vi kan bedømme.

  Takknemmelig forsvar!

  [email protected]

 • #2
  Det er litt vanskelig å gi et helt bra svar, best ville det nok vært om dere tok kontakt med helsestasjonen om ting fremdeles var slik det var.

  Bekymring for sitt barn som forandreer seg skal man ta alvorlig. det jeg synes det kan høres ut som er at hun faktisk er syk, slapp. det er veldig vanlig med slik generell sykdom med veldig generelle symptomer som utilpasshet, dårlig apetitt, slapphet og sutring. Dette bør gå over på en til to uker. Hvordan er kostholdet ellers, ingen fare å kutten ned på nattamming, såfremt hun spiser mer på dagen. Lavt blodsukker og sitring/skjelving er uvanlig hos såpass store barn.

  Sjekk om hun går opp i vekt på helsestasjonen og gå litt igjennom mat og soverutiner med helsesøster.
  Lytt til barnets signaler, ikke tro at du skjemmer bort eller duller med henne. Barn på denne alderen forstår ikke noe av grenser. Grining og sutring betyr at noe ikke er som det skal. Kos og nærhet liker jo også vi voksne når vi ikke har det helt bra.

  Hvis hun ikke spiser bra og er som tidligere bør du kontakte lege. Smerte er vanskelig å bedømme, jeg synes det høres ut som hun er syk.
  Snakk med legen eller helsestasjonen.
  Hilsen helsesøster cecilie

  Comment

  Working...
  X