Kunngjøring

Collapse
1 av 2 < >

Disse fagfolkene besvarer ikke nye spørsmål

Disse fagfolkene besvarer ikke lengre nye spørsmål i vårt forum, men her kan du lese tidligere spørsmål og svar.
2 av 2 < >

Helsesøster besvarer ikke lengre nye spørsmål

Les tidligere spørsmål og svar
See more
See less

Vaksine

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Vaksine

  Hei! Pga. at vi skal reise bort med vår sønn når han er ca. et år ønsker vi å gjøre ferdig grunnvaksineringen før denne tid. Hvordan kan vi få til dette? Kan man f.eks. ta den siste trippelvaksinen og MMR samtidig? Eller MMR før den siste trippel? Hvor lang tid må det gå mellom de to vaksinene (og fra trippel nr. to til neste vaksine - uansett hvilken?)? Kjempeglad for å få klarhet i dette!

 • #2
  Det skal gå minimum 6 mnd mellom de to siste dosene av "trippel" vaksinen, og siste dose anbefales ikke før 10 mnd. Det er vanlig å gi den på ett års kontrollen. MMR gis vanligvis rundt 15 mnd, men kan gis fra 9 mnd. Da anbefaler man at den blir repetert når barnet er 15 mnd igjen. grunnen til dette er at hvis MMr taes før 15 mnd lages ikke antistoffene så effektivt, dvs. si de er ikke like godt beskyttet. Men allikevel har de en bra beskyttelse for reising. Husk at eventuelle reaksjoner etter MMR vaksinen kan komme 10-12 dager etterpå, så ta den i god tid før reise. Ikke noe gøy med feber og grining på tur!

  Trippel og MMR kan godt settes samtidig. det kommer an på dere og hvor god tid dere har. Hvis de settes hver for seg skal det gå en uke imellom, for å kunne vurdere eventuelle bivirkninger.

  God reise!
  Hilsen helsesøster cecilie

  Comment

  Working...
  X