Kunngjøring

Collapse

Disse fagfolkene besvarer ikke nye spørsmål

Disse fagfolkene besvarer ikke lengre nye spørsmål i vårt forum, men her kan du lese tidligere spørsmål og svar.
See more
See less

Oppførsel ved matbordet

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Oppførsel ved matbordet

  Har ei herlig jente på snart 2 år som er veldig snill og grei, men i det siste så har hun begynt å tulle sånn ved matbordet. Hun dunker koppen sin så hardt i bordet at melken skvetter utover..eller setter koppen opp ned så alt renner ut..hvis hun da ikke slenger den i gulvet.. maten kan hun også av og til slenge på gulvet men det er mest hvis hun begynner å bli mett..

  Lurer da litt på hva jeg bør gjøre for å få slutt på dette..hun har lenge sittet veldig pent og drikke av kopp kan hun veldig bra..men lurer nå på om jeg bør gå over til tutekopp gjen..(lei av å vaske gulvet flere ganger om dagen). Det vi har gjort til nå er å si bestemt nei..og ta koppen bort..men det ser ikke ut til å fungere..

  Takker for råd
  Prinsesse 9 år 01.01.05
  Prins 6 år 21.01.08
  + 3 bonusbarn på 6, 9 og 11 år

 • #2
  Sv: Oppførsel ved matbordet

  Hei.
  Det er jo flott at jenta deres har sittet pent og ordentlig fram til nå, da vet dere at hun har lært det. Nå er hun nok inne i en periode hvor ting må testes, helt vanlig for alle barn; når de kan noe ordentlig må de liksom sjekke at det de har lært virker og stemmer,- må bare dobbeltsjekke. Dessuten har barn mye humor, en god egenskap som vi voksne ofte glemmer å ta i bruk. Ikke lag et stort nummer ut av at hun tuller ved bordet, det er en nødvendig fase hun må gjennom for å komme videre.

  Når det kommer til det praktiske og hvor langt grensen din går, er det noe du må vurdere. Jeg ser ingenting galt i å gå tilbake til tutekopp slik at du slipper den ekstra belastningen som også påvirker til forhold til henne. Men ikke gjør et nummer ut av det, med lange utredninger; Når du ikke kan sitte pent, osv. Bare bytt ut, punktum. Hvis hun lurer så bare svar at det er for å slippe å vaske opp melk hver gang hun søler. Si det med et smil. Hvis hun er uenig så er det greit, bare forklar at søling fører til tutekopp, ikke søling fører til vanlig. Da er det opp til henne. Vær sikker på at hun skjønner hva du mener, 2-åringer har en god språkforståelse uansett språk.
  Lykke til
  Hilsen spesialpedagog/nanny Berit

  Comment

  Working...
  X