Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

isjias

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • isjias

  vet ikke helt om tråden min hører til under her, men men..

  i dag skla jeg til legen ...IGJEN!!

  det begynte vel egentlig like etter Markus ble født, med små smerter i føttene, som straks gikk over.

  på kvelden lillejulaften begynte jeg å kjenne at jeg fikk sterkere smerter i venstre fot, fra hofta og ned til ankelen. og på morningen på julaften kom jeg meg ikke opp i det hele tatt.. skrek meg opp av senga.

  dro til legevakta 1.juledag og fikk beskjed om at det var nerver som lå i klem. fikk også tabletter (Voltaren) mot muskelsmerter. ble ikke bedre i det hele tatt, for derfor til fastlegen min dager etterpå og fikk samme beskjed. fikk også utskrevet paralgin forte som jeg nå har knasket i noen dager.

  de har heller ikke hjulpet meg og jeg synes ikke det er så morro å ta slike sterke tabletter i og med at jeg ammer...

  ringte til legen min i dag tidlig for å få undersøkt meg en gang til, hun kunne dafortelle meg a det mest sannsynlig var isjias jeg hadde fått..

  jeg har egentlig ikke satt meg så mye inn i den sykdommen og lurer påom det er noen av dere andre her som har hatt lignende smerter, har isjias? eller har hatt det?

  det som også er litt frustrerende er at jeg er alene hjemme om dagene med Markus. Gubben er tilbake i jobb, og jeg har jo skikkelige problemer med å løfte han, ligge på siden(for å amme) klarer ikke å sitte å amme, klarer ikke å slappe av kroppen(må da ligge på magen)

  noen som vet hvilke rettigheter både jeg og André har i forhold til jobb og sykepenger/trygd?
  Last edited by Elisabeth; 19-02-16, 08:49.
  MAMMA'N TIL

  Markus-gutt født 7/9/05
  Andreas-gutt født 6/3/07
  Irmelin født 28/12/09

 • #2
  Sv: isjias

  Skal prøve og finne ut litt i kveld jeg

  Comment


  • #3
   Sv: isjias

   her er litt fra nett om Isjias:
   Isjiasnerven er satt sammen av flere nerver fra ryggmargen. Hvis en av disse nervene blir klemt, får man isjias.
   • Den vanligste årsaken er mellomvirvelskivebrokk (prolaps i en mellomvirvelskive). Mellomvirvelskivene består av en geléaktig masse som sørger for at ryggraden fjærer når vi beveger oss. Rundt denne massen er det en stram bindevevsring. Ved økt trykk i geléen, eller ved en svakhet i ringen, kan en del av geléen presses ut, som et brokk. Brokket kan trykke på isjiasnerven.
   • Hvis ryggmargskanalen er trang, kan nerver fra ryggmargen komme under trykk. Det kan også føre til smerter langs isjiasnerven, eller langs andre nerver.
   • Stive og stramme muskler som klemmer rundt isjiasnerven, gjerne i rygg- og setemusklene, kan gi de samme smertene.

   her er også linken til denne siden: http://www.lommelegen.no/art/art1223.asp

   håper dette hjelper deg litt. plages selv med ryggen men heldigvis ikke isjias. jeg vil råde deg til å kontakte fastlegen din og spørre hvor alvorlig den tror det er, og om du kan få noen form for behandling? (kiropraktor/fysioterapi)

   Lykke til og god bedring.

   heithere er min :tisk: venn

   Comment


   • #4
    Sv: isjias

    takk for svar

    jeg har nå begynt til soneteraepeut, noe som hjelper meg utrolig

    legen min mente det ikke var noe alvorlig, men det er så lle når det står på. jeg ble nok overbelasta under svangerskapet. men det holder heldigvis å slippe taket nå
    MAMMA'N TIL

    Markus-gutt født 7/9/05
    Andreas-gutt født 6/3/07
    Irmelin født 28/12/09

    Comment


    • #5
     Sv: isjias

     Hei og takk for spørsmål! Nå tenker jeg at enhver må selv avgjøre om det passer å amme eller om hvor lenge en skal amme. Enhver dråpe teller! Men siden du spørr om det er helsefordeler av morsmelken etter fylte 2 år så er svaret ja.
     Morsmelken er den naturlige maten for spedbarnet. Melkens sammensetning og mengde er tilpasset barnets behov, og inneholder en rekke stoffer som blant annet beskytter barnet mot infeksjoner.
     Morsmelken inneholder immunstoffer som beskytter mot infeksjoner forårsaket av bakterier og virus. Disse immunstoffer blir ”oppdatert” av morens kropp, fordi hun til enhver tid produserer antistoffer mot det barnet er eksponert for. Når barnet kommer hjem fra barnehagen med nye bakterier og virus, vil moren møte disse gjennom sin kontakt med barnet, og så begynner morens kropp å lage beskyttende antistoffer som går rett i melken. Derfor er det fordel å amme over 2 år.
     http://www.berkeleycollege.edu/
     http://www.vmware.com/
     http://www.pass-4sure.info/CCNA-Security-tests.html
     http://www.caltech.edu/
     http://en.wikipedia.org/wiki/VMware
     https://www.facebook.com/vmware

     Comment

     Working...
     X