Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Sommerpenger

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Sommerpenger

  Hei!

  I oktober i fjor ble jeg mamma for første gang, og utsatte derfor skolestarten et år. Nå skal jeg begynne til høsten, og lurer litt på en ting. I skoleåret får man jo inntekt i form av stipender, og noen greier seg kanskje da uten jobb ved siden av. Og da tenker jeg litt på hvordan det er i løpet av sommeren? Man får ikke noen stønader av noe slag i sommermånedene?
  Kanskje et veldig teit spørsmål, men det er jo greit å vite før jeg starter opp som student

  Og ettersom jeg forstår, så får man en større sum i starten av hvert semester. Er det noen større utgifter (til bøker eller annet) som kommer på disse tidene, eller ville det vært mulig å sette av disse pengene til feriepenger? Til opstart i første semester regner jeg jo med at det går med en del penger bøker og diverse i hvertfall :P

  Jeg er helt grønn på dette, så håper på noen greie svar

 • #2
  Sv: Sommerpenger

  Det er stort sett utgifter til bøker som den litt større utbetalingen i august og januar går til. Vet ikke hva slags skole du skal ta, men på vanlige høyskoler som er statlige kan det være en liten semesteravgift i tillegg. Ved private er det vel gjerne en litt større semesteravgit. Vi hadde nye bøker til hvert semester så endel tusen gikk til det.

  Var du i arbeid før du fikk baby?
  I såfall opptjener du jo feriepenger hver måned. Fra NAV er ikke det voldsomt, men blir noen tusen. Fra arbeidsgiver for du jo for det du jobbet før du gikk ut i permisjon.
  Du får kanskje også igjen på skatten, da inntekten din vil gå mye ned i forhold til det som blir trukket i skatt mens du får foreldrepenger fra NAV.

  Men utover det høres det veldig lurt å sette av litt så man klarer seg gjennom sommeren uten utbetalinger. Jeg er ikke kjent med noen ordninger som gir støtte gjennom sommeren. Så sant du bor med barnefaren.
  *Trollet 2005 * Mini mai 2010 * Minsten aug 2012*

  Comment


  • #3
   Sv: Sommerpenger

   Takk for svar!

   Det er snakk om vanlig høyskole

   Jeg var i arbeid før jeg fikk baby ja, men siden jeg er i permisjon i hele år (fram til juni), blir det ikke mye feriepenger å snakke om neste år. Men skattepenger er det jo lov å håpe jeg får igjen på til året

   Veldig greit å vite hva man kan gå ut i fra, så får vi spart opp penger deretter. Igjen, takk for svar

   Comment


   • #4
    Sv: Sommerpenger

    Man får da stipend i juni og juli når man er i fødselspermisjon...?

    Comment


    • #5
     Sv: Sommerpenger

     Det gjør man nok, men jeg tenkte på utenom permisjon, hehe

     Comment


     • #6
      Sv: Sommerpenger

      Ah, sånn ja... ja, jeg er spent på hvordan det blir neste år Har planer om å utnytte mamma og svigermor så jeg får jobba i sommerferien..

      Comment


      • #7
       Sv: Sommerpenger

       Ja, det kan høres ut som en grei plan :P
       Nå kan det hende ejg slipper å bekymre meg for det i det hele tatt - er inne på tanken om å ta et årsstudie i stedet for fire år Det skal ikke være greit med den utdanningen alltid!

       Comment


       • #8
        Sv: Sommerpenger

        Nei, det er jo ikke det... lånekassen er fantastisk når man får barn.. Men det er ikke så enkelt å få jobba ved siden av studiene... Jeg pleier å jobbe i sommerskolen i feriene og da kan man tjene mye på få, men intensive, arbeidsuker. Så jeg regner med å jobbe to uker i juni/juli neste år og så begynne i full jobb fra august. Er spent på hva jeg får i feriepenger neste år.. kan bli ganske lite :S

        Comment


        • #9
         Sv: Sommerpenger

         Håper det ordner seg for deg, og at du ikke sliter deg helt ut i sommerferien! Man trenger jo litt tid til å lade batteriene også Uff, feriepenger, ja, det blir ikke mye å skryte av her heller.. x) Jeg hater å ikke ha planen klar og å vite (temmelig) nøyaktig hva jeg kan gå ut i fra!

         Comment


         • #10
          Sv: Sommerpenger

          Ja, sant... er vel en grunn til at jeg holder på med å planlegge sommeren neste år

          Comment


          • #11
           Sv: Sommerpenger

           Haha, ikke sant

           Comment

           Working...
           X