Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Hjelp meg :-(

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Hjelp meg :-(

  Om jeg og barnefar skiller lag, hva har jeg rett på mtp min sønn på snart 17 mnd og hva støtte får jeg av nav? Jeg studerer, er 21 år og blir helt alene.

 • #2
  Sv: Hjelp meg

  Så trist situasjon! Har nettopp hjulpet en i familien med det samme, og det er en del å sette seg inn i. Alt står på NAV.no, men det er litt rotete så jeg kan prøve å skrive litt om hva du bør søke. Du kan også ringe til NAV eller be om et møte, slik at du kan få hjelp til å søke. Som du sikkert er klar over, så har du også flere rettigheter på fra lånekassen.

  Du kan søke dobbel barnetrygd, med småbarnstillegg. Dette utgjør 2600 kr i måneden. http://www.nav.no/Familie/Barnetrygd

  I tillegg kan du søke overgangsstønad, som er på ca. 13 000 i måneden, men blir redusert etter annen inntekt. Overgangsstønaden har du i inntil 3 år, men kan utvides med to år dersom du studerer. På samme skjema som du bruker til overgangsstønad kan du søke om stønad til barnetilsyn, dette utgjør 64% av barnehageutgiftene. Dersom du har utgifter i forbindelse med studiene (skolesaker, skolepenger osv.) så kan du søke om utdanningsstøtte til det, dette er også samme skjema som overgangsstønad og barnetilsyn.
  http://www.nav.no/Familie/Enslig+mor...ngsst%C3%B8nad
  http://www.nav.no/Familie/Enslig+mor...il+barnetilsyn
  http://www.nav.no/Familie/Enslig+mor...ngsst%C3%B8nad

  I tillegg har barnet ditt rett på barnebidrag. Dette kan du søke om at NAV fastsetter, og at betalingen skjer gjennom dem. Da krever NAV inn pengene fra far, og dersom han ikke betaler får du bidragsforskudd og han må etterbetale. Denne løsningen anbefales dersom samarbeidet mellom mor og far ikke er godt.
  http://www.nav.no/Familie/Barnebidrag

  I første omgang er det viktig at du printer ut skjemaene og fyller ut. Det er viktig at du skaffer riktig dokumentasjon (lever alltid kopier, og ta vare på orginalene selv). Det varierer litt hva slags dokumentasjon du trenger, men dette får du opplyst når du printer ut skjemaene. Jeg tenker du uansett må ha:
  - Erklæring om samlivsbrudd
  - Meklingsattest fra familievernkontoret
  - Samværsavtale
  - Dokumentasjon på studieplass
  - Dokumentasjon på barnehageutgifter (de siste regningene holder nok)
  - Dokumentasjon på inntekt
  Det kan også bli et problem at dere fortsatt er registrert på samme adresse, så viktig å melde adresseendring i folkeregisteret så fort som mulig.

  Ønsker deg masse lykke til, og vil bare gi deg en

  Comment

  Working...
  X